vrijdag, augustus 19Nieuws dat er toe doet!
Shadow

SNEAKERDAY 8.8.2021 FOR DUMMIES.

Ik ben er even voor gaan zitten en heb de gehele dag gereserveerd voor deze bijzondere dag. Geen visite en gelukkig ook geen voetbal op tv. Vooraf al gezien welke sneakers de toon aan zetten. De Air Jordan 1 Low en de Air Huarache; beiden met tijgerprint. Voor mannen lijkt me dat niet helemaal een fire sneaker, maar dat kan aan mij liggen. Daarnaast een kledinglijn, wederom met tijgerprint, die mij zelf ook niet echt ligt. Ik wist niet dat Nike een samenwerking heeft georganiseerd met Fred van Leer voor deze Sneakerday…

Maar goed smaken verschillen en ik vind Fred best wel een toffe gozer. Maar het wachten is voor mij toch op iets spectaculairder. Wat zou het kunnen zijn? Niemand in de community die het echt weet. Ik ben vroeg opgestaan en tot mijn verbazing krijg ik mijn eerste appjes binnen over een EA….om 08.58 uur… hoe kan dat…?? Voordat ik ga kijken welke sneaker er gewonnen is, kijk ik eerst ff goed in mijn SNKRS app. Fuck.. ik niet. Maar toch, het blijkt een Fredje te zijn; de Huarache’s.

Ik zie dat in de community er een aparte app groep aangemaakt wordt om elkaar op de hoogte te houden.
Gelukkig ben ik snel genoeg om deel te nemen. Dit is wat de community zo mooi maakt: er zijn om elkaar te helpen. Elk nieuw item of nieuwe ontdekking in de app wordt gecommuniceerd. Daar kunnen mensen in de rest van de maatschappij nog wat van leren denk ik dan zo. Maar goed, dat is heel andere kost. In de app worden foto’s gedeeld van vragen en polls die je zou kunnen beantwoorden in de feed tab. Gelukkig krijgen we tips hoe je SNKRS app in te stellen om wel deel te nemen met de Polls. Verder word ik wel zenuwachtig om de Off-White Dunks…..Zouden ze droppen vandaag??? Dat zou geweldig zijn, maar helaas, volgens de uitleg droppen ze pas vanaf de 9e. Ook wordt er aangegeven dat er alleen exclusief acces zal zijn. De kleur die je krijgt is ook nog onzeker en random als je ze kan kopen. Een nieuwe aanpak denk ik dan…maar als je het gaat vergelijken met een andere normale schoen dan verklaart iedereen je waarschijnlijk voor gek. Iets kopen zonder dat je weet welke kleur je gaat krijgen….

Er ontstaan een soort van een angstige reacties bij sommigen in de app groep. Want bij de een staat binnenkort verkrijgbaar en bij de andere ‘houd mij op de hoogte’. Veel speculaties doen de ronde dat als je ‘binnenkort verkrijgbaar’ hebt, je EA krijgt. Dat zorgt nogal voor wat paniek bij Android gebruikers.

Oké, maar verder concentreren op de Sneakerday. Welke sneaker zal er nog meer droppen en hoe moet ik handelen. Bij elke nieuwe poll en een nieuwe verandering in de SNKRS app wordt ik op de hoogte gehouden. Concreet wordt het niet. Dan maar hopen op de eerste livestream. 38 minuten deelgenomen en een leuke opzet waarbij gasten een nummer konden kiezen op een Nike-sneakerdoos, waar een vraag in zat. Ook als lid kon je de vragen beantwoorden voor jezelf. Leuk, maar op het eind hoorde ik wel dat je mee kon doen de loting van de Huarache, maar ik zag tot mijn teleurstelling geen mogelijkheid om deel te nemen. Toen hij zei: ‘’nog 1 minute left’’, ben ik even uit de livestream gegaan om vervolgens weer deel te nemen. het eerste wat ik zag was ‘ trekking gesloten’ Nou, niet dat ze op mijn lijstje staan maar nu vertrouw ik de SNKRS app ook niet meer zo. Wat als er zometeen wel een drop komt die op mijn lijstje staat?? Pis ik dan naast de pot?

“IK WIL NIKS MISSEN!”

Ik krijg nu wel momenten waarop ik denk; ach laat maar, dat wordt toch niks. Maar ik wil ook niks missen. Zal ik mijn dag laten leiden door Nike of zal ik lekker ff naar de media markt gaan? Daar koop ik gewoon wel wat ik wil. Iets in mij zegt dat ik mij niet moet laten leiden door Nike, zodat ze mij in hun macht krijgen. Heel knap bedacht en zeer te spreken om de aanpak om mensen in hun greep te houden, maar het begint te lijken op een gok spelletje. Gokken is verslavend, denk ik dan. Ah fuck it…kan ze toch terug sturen als ik sneakers krijg die ik niet wil.
Ik besluit om af en toe toch mijn SNKRS app in de gaten te houden en kijk nu om de 5 minuten op de SNKRS app in plaats van om de 1 minuut. Als ik moet roken –wat ik buiten doe– neem ik ‘m mee, als ik moet pissen neem ik ‘m ook mee. Ik krijg verder vrij weinig mee van mijn omgeving hier in de woonkamer, al hebben ze me al 3 keer geroepen of ik zin heb in een bakje koffie.

Maar goed hoop dat de tweede stream wat oplevert. Een koude kermis zou ik het nog net niet willen noemen, maar komt er dichtbij in de buurt. Wederom veel talk voor niks…. Daarna de Air Jordan 1 Low women trekking…Wat zou ik doen…kijken of mijn app nog wel werkt? Ach ja, ik besluit mee te doen aan de trekking….wat kan mij ’t schelen. Het is wel een echte damesschoen. Maar goed, we zien t wel. Fuck. Ik krijg de melding ‘Got ‘em’ na 30 minuten. Ik weet
nog niet of ik er blij mee moet zijn. Dan ga ik toch nadenken over het feit dat dit zomaar zo’n sneaker zou kunnen zijn die toch iedereen pakt. Dat maakt het wat minder bijzonder natuurlijk.

Automatisch komt er dan toch in me op dat je dan op de volgende drop minder kans maakt. maar dat kan aan mij liggen. Nou.. op naar wat nog komen gaat en dat wordt de derde stream! Ik dacht dat het nieterger kon maar dit slaat toch wel alles; een optreden van MS BANKS. Ik moet zeggen dat het wel recht doet aan deze sneakerday, meer ga ik er ook niet over zeggen. Toch hebben ze het wel goed bedoeld denk ik dan maar zo. Maar ik haak toch echt af als ik een onherkenbare gecamoufleerde man het podium betreedt. Central CEE, meen ik. Het zou zo maar een assistent van een assistent van de cameraman kunnen zijn. Het komt over alsof hij zo van de straat geplukt is. Deze hebben ze natuurlijk bewaard als klap op de vuurpijl? Central CEE ?? Nooit van gehoord. Maar ook dat kan aan mij liggen.De reacties op social media groeien van alleen maar teleurgestelde mensen. Terecht: de verwachting was groot en uiteindelijk is het zwaar tegengevallen. Ze proberen het na de stream nog recht de zetten met een soort van shockdrop van 30 minuten inschrijftijd…van de AJ4 Lightning. Maar verwacht dat dit niet veel goed gaat maken.
Ik doe mee tot en met de kleuter uitvoering. En de dag wordt afgesloten met een grote L.

“SNEAKERDAY 2021”

Sneakerday 2021 had ik wat hoger ingeschat van Nike. Er wordt zoveel verkocht en verdiend aan deze materie dat er best iets proffesioneler mee omgegaan had kunnen worden. Ik bedenk mij wat deze dag nog goed zou kunnen maken. Moet echt goed nadenken…..en ja… een W op een Off-White Dunk vanaf morgenvroeg 08.00 uur de wekker zetten… niet vergeten.


www. sneakerinside.com

Share this

Geef een antwoord