woensdag, juli 6Nieuws dat er toe doet!
Shadow

Joëlle neemt haar duizenden volgers mee in het sneakerwereldje

Joëlle van Dorp (21) heeft duizenden volgers die zij laat kennismaken met haar passie: sneakers. Haar volgers leren over bepaalde uitgaves, over het concept van resellen en hoe ze zelf paartjes kunnen scoren. Op Instagram en TikTok laat ze een groter publiek kennismaken met het wereldje. 

Joëlle -beter bekend als Sneakrsjoe op sociale media- begon een jaar geleden met haar account Sneakrsjoe. Inmiddels heeft ze 21 duizend volgers op Instagram en weet ze op de app TikTok meer dan 30 duizend volgers te bereiken met haar content over sneakers. TikTok is een populaire app onder jongeren met inmiddels meer dan 680 miljoen gebruikers wereldwijd. Op de app maken gebruikers video’s van maximaal 1 minuut die over van alles kunnen gaan. Joëlle filmt vooral haar eigen collectie of laat haar mening horen over upcoming releases

‘’Ik maak ook veel korte video’s over mijn verwachtingen rondom de waarde van een nieuwe sneaker. Ik houd ervan om me bezig te houden met de statistieken. Ik doe veel research naar de geschiedenis en de achtergrond, en op basis van die informatie maak ik een schatting. Ik merk dat liefhebbers het toch enorm interessant en handig vinden’’, vertelt Joëlle. 

De passie voor sneakers

Joëlle was al een lange tijd bezig met sneakers. Ze is aangestoken door haar neefje en zijn vrienden. ‘’Zij hadden het altijd heel veel over sneakers en ik ben me er toen in gaan verdiepen’’, zegt Joëlle. Sinds die tijd doet ze mee met lotingen om exclusieve paartjes te bemachtigen. 

En die sneakers postte ze op haar persoonlijke Instagram-account. Joëlle: ‘’Op een gegeven moment plaatste ik zoveel over sneakers dat ik dacht dat mensen er gek van werden. Toen heb ik een ander account gemaakt waar ik al mijn wins kon laten zien aan mensen die er echt interesse in hadden. Veel vrienden gingen me toch volgen en ik kreeg ineens ook veel onbekenden als volgers. Zo is dat blijven groeien.’’

De community

Een gesloten community; zo keken buitenstaanders naar de sneakerwereld. Door sociale media is hier veel verandering in gekomen. Volgens Joëlle sta je nu als liefhebber een stuk dichter bij je publiek. Ze delen allemaal dezelfde passie en het is makkelijker om elkaar op te zoeken. Door groepen leek het een gesloten community. Dat is nu vaak niet meer aan de orde, want door sociale media kan je een stuk makkelijker in het wereldje stappen. 

Volgens Joëlle is dat een positieve verandering: ‘’Het is tof om te zien hoe de community zo groeit. En het leuke is dat het ook een enorm diverse community is. Allerlei leeftijdscategorieën of interesses in bepaalde sneakers. De gemeenschappelijke passie overstijgt en brengt elkaar op een leuke manier samen.’’

De toekomst

Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid naar een professioneel merk. Joëlle verkoopt via haar Instagrampagina en haar eigen site Sneakrsjoe exclusieve sneakers. En dit allemaal in combinatie met studeren. ‘’Ik studeer nu psychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het combineren van mijn studie en mijn werk gaat nu nog prima. Ik heb eigenlijk mijn toekomst goed uitgestippeld. Ik wil graag door met mijn passie, maar ik wil hoe dan ook een diploma op zak hebben. Dan kan ik altijd nog terugvallen op mijn behaalde diploma’’, aldus de 21-jarige Joëlle. 

Share this

Geef een antwoord